Szivárgásvizsgálat

Bizonyára hallott már az F-gáz rendeletről!  Az ózonréteg védelme és a légköri üvegházhatás csökkentése érdekében hozott nemzetközi és hazai jogszabályokról.
A 310/2008. (XII. 20) Kormányrendeletet, amely kötelezővé teszi a minden 5 tonna Co2 egyenértéknél nagyobb hűtőközeggel (HFC) töltött Hűtéstechnikai berendezés (Légkondicionáló, Folyadékhűtő, Hűtő és Mélyhűtő, Aggregátok, Hőszivattyú) évenkénti rendszeres szivárgás vizsgálatát!

A szivárgásvizsgálatot minden

5 és 50 tonna közötti Co2 egyenértékű hűtőközeg-töltettel rendelkező rendszerek esetén évente,
50 és 500 tonna Co2 egyenértékű hűtőközeg-töltet esetén félévente,
míg 500 tonna Co2 egyenértéknél nagyobb hűtőközeg-töltet esetén negyedévente kell elvégezni.

A Co2 egyenérték kalkulátor megtalálható a www.nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu honlapján, így könnyen besorolhatjuk saját berendezésünket.

Például ha berendezésében R410A hűtőközegből több mint 2,39 kg található ,akkor az ön készülékén évente szivárgásvizsgálatot kell végezni!

A környezetvédelmi felügyelők várhatóan komoly ellenőrzéseket fognak végezni, mulasztás esetén pedig jelentős bírságokat szabhatnak ki.
A szivárgásvizsgálat elvégzését az Országos Monitoring és Képviselő Testület (OMKT) által képesített cégek tehetik meg.
A szivárgás vizsgálati jegyzőkönyvet csak szakképesített, szivárgáskeresési, úgynevezett kék kártyával rendelkező szakember végezheti el.

Cégünk rendelkezik a szükséges képesítéssel, melyet az OMKT honlapján (www.nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu) Ön is ellenőrizhet.

INGYENES ÁRAJÁNLAT